miercuri, 31 decembrie 2008
Dragi bloggeri si stimati oaspeti
marți, 30 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Povestiri despre teroristi
duminică, 28 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Doua aduceri aminte
vineri, 26 decembrie 2008
joi, 25 decembrie 2008
Steaua la muzeu.
miercuri, 24 decembrie 2008
luni, 22 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Un nou inceput
duminică, 21 decembrie 2008
Ceausescu are blog
Dupa 19 ani - Descatusarea
sâmbătă, 20 decembrie 2008
vineri, 19 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Bucuresti. Represiunea
joi, 18 decembrie 2008
Anunt de criza
Fluturasii vor fi tipariti pe format A4, cu litere bolduite, font 36.
Nea Vasile, rege pentru o zi
Dupa 19 ani - 21 decembrie 1989
(Documentarul comandantului, registrul de note ale generalului-maior Gheorghe Voinea, comandantul Armatei 1, care avea in zona de responsabilitate şi Capitala. - fragment din Istoria Loviturilor de stat din Romania de Alex Mihai Stoenescu)
miercuri, 17 decembrie 2008
Dupa 19 ani - La Universitate
luni, 15 decembrie 2008
Breaking Sport News
duminică, 14 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Mitingul fatal - o alta relatare
Mitingul se terminase dar adevarata demonstratie abia incepea...
sâmbătă, 13 decembrie 2008
GSP cu bita-n balta.

vineri, 12 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Mitingul fatal
joi, 11 decembrie 2008
Jesse Jackson - Senior & Junior
miercuri, 10 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Nica Leon in viltoarea evenimentelor
sâmbătă, 6 decembrie 2008
Dupa 19 ani - Debandada in capul unui fost prim-ministru
- Deci, in ultima zi a anului de gratie 1989 ati ajuns, in sfarsit, „acasa”, la Bucuresti.
- Da, pe 31 decembrie ne-au adus cu doua autoturisme de teren si o escorta serioasa la Centrul de Instructie al Trupelor de Geniu, pe Soseaua Oltenitei, unitate transformata ad-hoc in inchisoare, respectiv cu gratii la usi si garda asigurata de Regimentul 2 Mecanizat. L-au adus si pe Dascalescu intr-o celula vizavi, apoi l-au depus si pe generalul Vlad. Si Dascalescu, interesant, in noaptea de Anul Nou m-a intrebat printre gratii: „Stii ceva cu Transilvania, au luat-o ungurii?” „Nu stiu nimic, si nu cred ca se poate intampla asa ceva”, i-am raspuns. El avea in vedere niste lucruri mai rele. Avea mai multe nedumeriri el.. (interviu luat generalului Constantin Olteanu publicat in Viata Militara)
joi, 4 decembrie 2008
Dupa 19 ani - "Enigma" Kemenici
1. Adrian Kemeves s-a nascut la Bicaz si a urmat cursurile liceului Petru Rares din
2. Din cite stiu colegii sai de promotie, in 1968, a fost in garda personala a lui Nicolae Ceausescu, aparindu-l de eventuale lovituri din partea rusilor.
3. Din motive necunoscute, si-a schimbat numele in Andrei Kemenici, ceea ce probabil a ingreunat reperarea relatiei sale cu Ceausescu, care a ajuns, la 22 decembrie, "intimplator", tocmai in grija lui Kemenici, trimis de V Stanculescu.
4. In interviul dat lui Dinu Sararu, Stanculescu recunoaste ca, ajuns la Tirgoviste pe 25, pentru proces, a constatat surpriza lui Kemenici, care pina atunci... crezuse ca-l apara pe comandantul suprem. Ori nimeni altul nu i-l incredintase pe Ceausescu lui Kemenici si nu discutase cu acesta, decit Stanculescu.
5. Daca aceste informatii, pe care le am direct din surse demne de incredere (colegii sai de clasa) se confirma (si nu e greu de verificat unde era Kemenici sau Kemeves in 1968), inseamna ca intre 22 si 25 decembrie Kemenci a stat cu Ceausescu ca gaj, pentru orice eventualitate. A avut loc un tirg intre noii veniti si vechea putere, in urma caruia s-au dat garantiile ca securistocomunistii vor fi protejati, luptele au incetat si Ceausescu eliminat.
6. In toata perioada 22 decembrie - 26 decembrie la Tirgoviste s-au petrecut lucruri foarte ciudate (pe care ofiterii si subofiterii implicati le-au semnalat in emisiuni de televiziune). Pretentia ca unitatea militara a fost atacata a fost infirmata, asa ca luptele care au avut loc sint foarte suspecte.
7. Pe 26 decembrie Kemenici, comandant al unitatii din Tirgoviste a trimis acasa doua echipe de soldati, ca sa-i protejeze familia. Cea dea doua echipa, gasind-o pe prima in curtea casei comandantului, a primit de la acesta indicatii sa lupte cu ea. Astfel a murit cite un soldat din fiecare echipa.
(Ioan Rosca, postare pe forumul www.piatauniversitatii.ro)
marți, 2 decembrie 2008
Too cheap.....no good
Rezultate sondaj
Dupa 19 ani - "Scanteia poporului"


Duminica, 24 decembrie. "Scanteia poporului" lanseaza pe prima pagina un titlu socant: "Toti cei ce pot folosi o arma, la arme!". Toata pagina este dedicata "Cuvantarii" lui Ion Iliescu despre "Masuri si recomandari pentru lichidarea grabnica a nelegiuirii teroristilor". Un fel de discurs al lui Ceausescu, pe dos. In fapt, o apologie diversionista a terorii, care, acum, dupa ani, constituie un veritabil act de acuzare pentru Ion Iliescu, pus deja sub invinuire in dosarul Revolutiei."Datorita actiunilor criminale ale unor bande de teroristi instruiti special pentru lupta impotriva maselor populare si apararea dictatorului, activitatea noastra normala nu s-a putut desfasura. Am fost nevoiti sa dam prioritate actiunilor coordonate de lupta impotriva teroristilor (...) Actiunile diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de teroristi, care vor sa impiedice functionarea noii puteri, sunt o ultima zvarcolire a acestei creatii monstruoase a dictaturii"! Si tot asa, da-i cu terorismul si antiterorismul in sus si in jos, Iliescu a umplut aproape o pagina de ziar. O pagina din "Scanteia poporului".
Luni, 25 decembrie 1989: Ziarul isi schimba definitiv titulatura in "Adevarul".
(foto wikipedia, informatii event365)