joi, 15 octombrie 2009

Klaus Johannis. Un adevarat roman !

Cind a fost propus de public pentru functia de prim-ministru, l-am respectat.
Cind a fost ales de coalitia politica ca un candidat la functia de prim-ministru, l-am apreciat.
Cind a venit la Bucuresti "adus" fiind de Crin Antonescu, l-am inteles, doar mersese in campania electorala alaturi de PNL.
Cind a avut "consultare separata" cu PSD si a iesit din sala tinut de brat cu Geoana, m-am gindit ca presedintele PSD vrea sa-si faca imagine pe spatele neamtului.
Cind a declarat, dupa nominalizarea altui candidat, ca respecta optiunea presedintelui, am exclamat: "Iata un om adevarat!".
Dar sa vii dupa citeva ore si sa spui tam-nesam ca "nu va mai recomanda la alegeri votul pentru Traian Basescu" si ca, dintr-o data, din optiunile sale de vot "nu mai face parte si Traian Basescu", dupa ce anterior il laudase, aduce deja a apucatura romaneasca, ceva de genul "s-a suparat ca vacarul pe sat".
Ma gindeam in momentul aflarii propunerii ca, odata ajuns prim-ministru chiar si pentru 2 luni, Johannis va fi minjit de rahatul politic dimbovitean care-i vor acoperi aura de om vrednic in urbea Sibiului.
Acum observ ca n-a trecut decit o zi prin aceasta politica si deja incepe sa miroase... Nici nu vreau sa ma gindesc ce se intimpla daca ar fi stat in functie 2 ani.
Acu' domnu' Johannis, dupa ce s-a dovedit in final a fi un roman adevarat, ar fi interesant sa ne raspunda la doua intrebari: 1. Cum a reusit sa-i "sufle" Sighisoarei proiectul Capitala Culturala Europeana? si 2. Cu ce bani a reusit sa aduca pe linia de plutire orasul Sibiu?

PS: Despre framintarile politice din ultimele zile, ziarul Ziua face o observatie interesanta: la capitolul imagine, Antonescu si Basescu au punctat deja cu doi oameni integri. (Johannis, respectiv Croitoru). Geoana a cam ramas in ofsaid... Va mai aduceti aminte de Animat Planet-ul celor de la Divertis? "Ahsteptati-ma shi phe mineeeee...Vhreau si eu sa ma jhoc....!!!"

5 comentarii:

  1. As putea sa-ti zic (poate chiar si el ar face-o daca te-ar citi) ca in ciuda numelui si-a etniei, crescut si trait printre noi fiind, e mai simplu decat crezi. E roman, s-a descurcat :P
    Dincolo de poanta, spune-mi, te rog, de ce ar trebui sa ma simt deranjat de faptul ca inca din 2000 a dovedit deschis ca are simpatii pentru dreapta liberala ?
    De ce ar trebui sa ma intristeze sau sa ma apese ca s-a dovedit mai dibaci decat cei din administratia sighisoreana "suflandu-le" proiectul ? - daca ne gandim bine, pentru Sighisoara se mai pregatise si un Dracula Land care nu s-a materializat. De ce e vinovat p;rimarul Sibiului ?
    Cat despre bani....
    Stie toata lumea. O mare parte au venit din proiecte si colaborari europene. O mai mica parte dar de necontestat si-a avut izvorul in taxele si impozitele mioritice. Bani de la buget care, culmea, i-a folosit pentru oras si a avut tupeul sa nu-i fure pentru el si inca cativa

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Lupule,
    In primul rind ca nu m-am gindit la nici o "poanta" atunci cind am scris ce am scris.
    Eu nu am nimic cu simpatiile liberale ale domnului Johannis, eu am ceva cu spoiala asta de "independent". pentru ca toate actiunile de raspuns ale acestuia la solicitarile "opozitiei" si in special ale lui Crin Antonescu imi dovedesc cu totul altceva.
    In ceea ce priveste "suflarea", ea nu are legatura cu vreun proiect Dracula Land, pentru ca nimeni nu ar fi acceptat asa ceva linga o capitala culturala europeana ci pur si simplu dintr-un lobby mai sustinut in diaspora.
    Cit priveste finantarea actiunilor din 2007 trebuie sa recunosc ca mare parte din suma (8 din 13 milioane euro) au venit din finantarea furnizata de Primaria Sibiu.
    Repet, nu am nimic cu PRIMARUL Johannis si doar cu OMUL POLITIC Johannis. Si, daca ma gindesc bine, nici cu el nu am nimic, faceam doar o observatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta a fost faina :)
    Cum ar veni, te cam deranjeaza ca respira in mijlocul politicii (a se citi curvasariei mioritice) si nu-i fata mare
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai atunci sa il consideram o "curva politica" si am incheiat subiectul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici chiar ca n-avem divergente
    Dar imi permiti sa-l consider o curvetha cu merite ? :)

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!