vineri, 16 octombrie 2009

Cum probam acuzatiile in politica?

Nu mai devreme de ieri seara, la o emisiune a "nasului" Moraru, presedintele Traian Basescu  (un constant invitat al acestui moderator) a declarat ca "Soarta lui Klaus Johannis s-a decis la Grivco de catre Geoana, Iliescu si Voiculescu".
Din pacate aceasta acuzatie nu poate fi probata,a ltfel am fi putut afla ce se ascunde de fapt in spatele acestei lupte politice "de-a numit premierul".
O alta acuzatie lansata de Traian Basescu a fost legata de matrapazlicurile la care s-a dedat Marian Vanghelie in timpul "domniei" lui Dan Nica la Interne. Nici aici nu se pot aduce dovezi, inca. Spun inca, deoarece se gaseste in curs o ancheta interna in acest minister. Dar sint sigur ca nici dupa finalizarea acesteia nu vom afla concluziile asteptate de toata lumea: si-a bagat sau nu nasul primarul sectorului 5 in arhiva DGIPI?.

Consilierul prezidential Avramescu a adus in discutie latura politica a acestor fapte si anume ideea ca eventualele sanctiuni nu-si prea pot produce efectele scontate, deoarece "vinovatii" sint oameni politici si nu simpli slujbasi in bransa. Cum ar fi "nema" puscarie, partidul vegheaza sa nu-i fie sanctionat omu'.
Pe de alta parte, in rarele ocazii in care oameni politici au fost demascati ca organizatori de fapte penale, ecourile au fost fie slabe fie repede acoperite de diversiuni. Sa ne amintim numai cazul imaginilor video cu Remes carind spaga sau inregistrarile audio din Comisia Udrea. In ambele cazuri, atentia nu a fost indreptata spre fapta in sine, mai mult fumigene gen "cum a fost posibila scaparea inregistrarilor catre presa" fiind lansate cu obstinatie.
Un lucru ma face sa cred ca o asemenea "petarda" urma sa fie lansata si daca Basescu aducea si dovezi in sprijinul afirmatiei sale. Astazi, Viorel Hrebenciuc declara faptul ca ""Ne asculta o parte din serviciile fidele lui Traian Basescu. Vom proba acest lucru cu transcripturile discutiilor noastre. Aveti rabdare." Cum spuneam, o noua fumigena. Plus ca nici de data asta acuzatiile nu sint probate.
Singura sansa a consumatorului de politica este scaparea catre public, din prostie sau din interesu a unor elemente ce tradeaza aceste fapte. 
Deh, politica dimboviteana...

8 comentarii:

 1. chestiunea este simpla, basescu a vrut sa le demonstreze inca o data sacalilor ca are sange in instalatie

  RăspundețiȘtergere
 2. crezi ca le mai pasa lor ca noi, consumatorii de politica, adica de rahatzi, mai stim din cand in cand ce se intampla in culise? nu dau doi bani. cand e de ros, fac hora si totul se termina cu "Pupat toţi piaţa endependenţi".

  RăspundețiȘtergere
 3. @curier ideea este ca pentru opinia publica demosntarea acuzelor aduse de Basescu este foarte importanta. Prima oara cind spui de Voiculescu, de exemplu, lumea il injura printre dinti de trecutul lui securist, insa a doua oara se intreaba de ce nu a reusit totusi Basescu sa-i dea peste bot. Plus ca mare parte din populatie este deja super-plictisita de politica.

  RăspundețiȘtergere
 4. @ellaida in cazul nostru, Piata Constitutiei....

  RăspundețiȘtergere
 5. Chestia cu aratatul de singe in instalatie de pe pozitia de presedinte mi se pare de mare porc. Cum tot de mare porc mi se pare si modul in care de ani de zile se "razboieste" cu cate un ... supus sau mai multi, (romani si din poporul asupra caruia sustine ca vegheaza ca si intaiul om in stat) la modul personal
  Poate gresesc insa tare ma mai scarbeste stilul asta de shoparleala de tipul "si lasa ca mai stiu eu ceva despre tine si daca am chef o dau anonima".
  Mi se pare extrem de low ca si atitudine

  RăspundețiȘtergere
 6. @ Wolfi Daca stai ca prostu' si nu faci nimic, te ia lumea de fraier. Ce sa mai spun de adversarii politici.... Atitudinea de "a-ti arata muschii" nu e caracteristica doar lui Basescu, uite-te si la ceilalti.
  Dar nu asta era ideea post-ului meu...

  RăspundețiȘtergere
 7. Perfect adevarat, alk. Si da, sunt de acord ca ideea postului era alta
  Insa, daca stai sa te gandesti mai bine, odata ce ai ajuns pe scaunul primei functii in stat, ar cam trebui sa poti mai mult decat sa te tot razboiesti cu unul sau altul. "Pastoresti" zeci de milioane de cetateni; nu ?
  Nu ti se pare ca ar trebui sa poata ceva mai mult decat sa dovedeasca sange in instalatie in cazuri mai mult sau mai putin particulare ?
  E presedinte. Indiferent ce nume poarta. Reprezinta o natiune, un popor, o tara. Eventual chiar poate influenta o anumita perioada istorica
  Sa poti doar scandaluri si shoparle nefondate ("anonime") pe la posturi tv mi se pare, cum ziceam, low.
  Sau, sa o luam altfel
  In ceea ce priveste sangele in instalatie pe plan intern (cu unul sau altul) e "the best". Accept eu, accepta si tu, de dragul conversatiei
  Bun. Pe extern, la nivel de tara, de pe pozitia de presedinte la presedinte, cu ce ramane in .. istorie dupa anii de mandat ? Tot cu scandaluri si declaratii aiuristice ?
  Spune-mi, e mult sau putin ? Si-a meritat sumele incasate lunar ca si plata ? Banii cheltuiti pe deplasari interne si externe ? Fortele dizlocate sa-l apere sa il insoteasca ?
  Nu de alta dar, in opinia mea, pana si presedintele ar cam trebui sa performeze pentru a isi castiga existenta
  Gresesc ?

  RăspundețiȘtergere
 8. Din pacate, daca ne uitam pe Harta Lumii sintem infimi. Nu stiu cit am putea cere de la un presedinte de stat roman pe plan extern. Nu uita ca atunci cind bateam cu pumnul in masa (diplomatic desigur!) pe la Liga Natiunilor (de exemplu), aveam un stat puternic, economic mai ales ca politic a ramasese tributar balcanismului.
  Pina la urma, in timp, politica externa se analizeaza istoric si in istoria universala stam destul de prost...

  RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!