duminică, 18 octombrie 2009

Klaus Johannis. Un adevarat roman! (II)

Nici nu au trecut decit citeva zile de cind Klaus Johannis a avut contact cu politica dimboviteana si se pare ca betia de putere incepe incet-incet sa-l acapareze pe capabilul primar al Sibiului. Sosit modest si putin dezorientat in Bucuresti, chiar putin speriat as spune de manusa ce i se aruncase de catre "noua majoritate" parlamentara, dl. Johannis a raspuns frumos invitatiei, si-a dat dovada caracterului sau (popularizat de mass-media) de cetatean onest al acestei tari apoi, si apoi a plecat inapoi la Sibiu.
Apoi, cind a venit vremea nominalizarii primului ministru, dl. Johannis a multumit public lui Basescu pentru gestul de a fi anuntat in prealabil ca a "pierdut" postul si apoi s-a dat la fund. Dupa care, in ziua urmatoare a avut un mic acces, l-am considerat atunci doar de mindrie, anuntind ca va sugera tutror cunoscutilor sa nu mai voteze cu Basescu la urmatoarele alegeri.
Cind Videanu declara, referitor la "independenta" lui Johannis, ca totul nu e decit o propaganda, primarul Sibiului fiind sustinut in campania electorala de PNL, mass-media l-a luat la misto. OK, Videanu e acum in corzi dar faptele din campania electorala a lui Johannis ramin.
Acum, dl. Johannis se pregateste sa purceada din nou spre Bucuresti pentru a se intilni cu asa-zisa alianta a opozitiei din Parlament. Ai zice ca, punindu-l pe Johannis intr-un bat pe post de jalba, liderii PSD-PNL-UDMR vor pleca in mars fortat catre Palatul Cotroceni pentru a-l determina pe "tiranul" de Basescu sa le admita omul de paie in spatele caruia sa-si continue mizeriile. Acceptul primarului de Sibiu de a participa in continuare la aceasta mascarada, in ciuda semnalelor clare ca nici locul lui nu e la Bucuresti date atit de acolo cit si de la Sibiu, arata ca de fapt domnul Johannis e tot atit de "independent" precum e ciinele vegetarian. Iar informatia potrivit careia a mers cu liberalii la alegeri confirma nu numai spusele lui Videanu si si faptul ca Johannis este DATOR VINDUT liberalilor si actioneaza tacut dupa bunul plac al sefilor acestora.
Pe de alta parte, Geoana, lasat in ofsaid de cei doi contracandidati puternici (si Basescu si Antonescu au venit cu doua propuneri de premier apreciate de opinia publica) il convoaca in numele intregii opozitii pe Johannis la Bucuresti. Desi Basescu a facut un gest de curtoazie (pe care nu era obligat sa-l faca) de a-l anunta pe Johannis de hotarirea sa, Geoana calca in continuare in strachini dindu-i cu flit premierului desemnat cind acesta din urma ii solicita prezenta la consultari.
Domnului Geoana i-as recomanda o lectura placuta in care poate pricepe cu adevarat ce e legal si ce e ilegal in tara asta. De citit pina apare domnul Johannis de la aeroport, ca pe vremea asta e cam aglomerat prin Bucuresti.

6 comentarii:

  1. "Se pare" sunt cuvintele cheie
    Lasa sa mai treaca putin timp, sa se mai intample niste alegeri; ai sa te convingi singur ca au fost doar pareri. Ca marele sas a jucat cartile la modul castigator tot pentru Sibiu.
    Nu pentru el, nu pentru un viitor post in administratia de la Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. @Wolfi Explica-mi te rog ce cistiga Sibiul din "zbaterile" domnului Johannis... Din punctul meu de vedere nu cistiga nimic. dar nici nu pierde, domnul "independent" Johannis a fost chemat la Bucuresti de sefii lui si nu minat de vreun gind de popularizare a Sibiului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa cum am spus si la mine, sub Basescu, intre administratia locala a Sibiului si cea de la Bucuresti usile au fost complet inchise. Daca pornim de la premiza ca actualul inca aflat in functie va pleca fiind inlocuit, dupa prezidentiale, indiferent de deznodamant, tot marele sas va avea niste usi mult mai deschise decat pana acum in Bucuresti si pe la palate.
    De buna-voie sau in speranta ca-l vor "reincarca" in caz de nevoie, cei aflati la comanda cutitului si a painii vor trebui sa dovedeasca (hai sa zicem) cel putin .. simpatie daca nu aprobare pentru anume cereri
    Zic si eu. Sper si eu
    Asta nu iunseamna ca as fi vreun oracol sau ca nu e posibil sa nazuiesc in van

    RăspundețiȘtergere
  4. Lupule, eu ramin la ideea ca Johannis a venit "la ordin" la Bucuresti si nu ca "independent" si purtator al unei imagini imaculate..

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci, ce sa mai... Suntem de acord ca nu suntem de acord si lasam timpul sa dovedeasca
    Desi nici eu nu-l vad si nu-l cred ca fiind imaculat, prefer sa cred ca n-a venit la ordin ci din ratiuni personale
    Asa cum am zis, le aranjeaza timpul

    RăspundețiȘtergere
  6. Vom vedea Lupule! Chiar sint curios cum se va termina telenovela asta! Desi, la cit sint de lungi telenovelele....Deh, depinde si de audienta :D

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!