luni, 17 noiembrie 2008

Postura ingrata

Dupa victoria de ieri a Unirii in "groapa" din Stefan cel Mare, ceea ce parea un vis pentru Urziceni a devenit realitate: s-a cocotat pe primul loc in clasamentul Ligii I la fotbal. Performanta e cu atiti mai valoroasa cu cit lumea fotbalistica este unanima in a recunoaste ca acest rezultat se datoreaza exclusiv muncii si seriozitatii din sinul clubului si nu aranjamentelor de culise.
In urma Unirii Urziceni stau in clasament echipele "fanion" ale fotbalului romanesc: Dinamo, Steaua U.Cluj si Rapid.
Din punct de vedere al fenomenului fotbalistic vazut din interior, nu poate fi decit salutara prezenta unei echipe din provincie pe primul loc al clasamentului Ligii I. Iata ca si in provincie se poate face performanta! Fara fasoane, fara purcoaie de bani aruncate in capul unor jucatori straini expirati si fara aranjamente de culise. Unirea Urziceni isi merita cu prisosinta locul pe care se afla in acest moment.
Din exterior insa nu pot sa nu constat faptul ca Unirea Urziceni nu are cine stie ce performante in competitiile europene, nefacind fata exigentele pe care le presupune o astfel de intrecere. Este drept ca aceasta echipa are o perioada mica scursa de la prezenta pe prima scena fotbalistica, dar atitudinea de moment nu te duce cu gindul la niscaiva investitii financiare masive. In acest moment pe locul intii al clasamentului Ligii I nu se afla o echipa care ar putea pune probleme intr-o competitie gen Liga Campionilor sau Cupa UEFA.
Astfel, Unirea Urziceni ne arata doua fete ale fotbalului romanesc: evolutia pe plan intern  a echipelor mici de provincie dar si scaderea drastica a valorii fotbalului romanesc in raport cu cel european. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!