vineri, 7 noiembrie 2008

Cu cine nu voi vota

Reiau o postare de pe weblog pentru ca interesul stirnit de alegeri a fost destul de mare (dovada cautarile numelor candidatilor pe google), determinat fiind si de un articol din Cotidianul. De parca candidatul respectiv nu avea si asa destule "bube" evidentiate mai jos:


Ajuns in fata dilemei personajului turmentat din piesa lui Caragiale, m-am indreptat cu interes asupra listei de candidati din colegiul in care locuiesc.
Daca aveti curiozitatea sa va stiti candidatii din colegiile voastre, site-ul este: http://www.thinkopolis.eu/
Am spus "stiti", pentru ca de "cunoscut" a fost mai greu (cel putin in cazul meu).
Deci, sa vedem lista din Colegiul 14 Bucuresti:
1. Bogdan Bratianu - PNL
Descopar la o prima cautare pe Google doar indeletnicirea domnului candidat: operator calculatoare. In rest...nimic. Ma gindesc ca voi gasi ceva mai consistent pe site-ul PNL-ului. Descopar un amanunt "important": pe domnul in cauza il cheama si Valentin. Cam atit... M-am lamurit. Trec la urmatorul..
2. Tiberiu Ovidiu Musetescu - PSD
Pe asta il stiu !!! Nu era cel care aproba planuri de privatizare dupa cum batea vintul intereselor lui Nastase Adrian? Ia sa dau eu o cautare pe Google dupa parametrii "Musetescu coruptie". Sau mai bine sa citim din raportul pentru alegerile din 2004 al Coalitiei pentru un parlament curat (sar'na doamna Pippidi !):
"Ovidiu Muşetescu, numit preşedinte al Autorităţii pentru Privatizare imediat după alegerile din 2000, s-a făcut remarcat în presă prin privatizările dubioase şi păguboase pe care le-a parafat. Privatizarea Tutunul Românesc a fost criticată inclusiv de FMI. RAFO a ajuns în stare nedeclarată de faliment după ce Muşetescu a parafat vânzarea către Corneliu Iacobov, membru marcant al PSD. Muncitorii de la Republica au ajuns să vândă activele societăţii după ce privatizarea cu un consorţiu rusesc a dat greş. Ministrul Muşetescu s-a făcut că nu vede când cumpărătorul ARO Câmpulung şi-a scos toţi banii plătiţi pentru societatea argeşeană prin vânzarea unei singure secţii a noii proprietăţi, deşi contractul de privatizare interzicea acest lucru. Hidromecanica a fost vândută de acelaşi ministru unui controversat afacerist, arestat astăzi pentru emitere de cecuri fără acoperire. A fost numit în comisia de privatizare a BCR cu un salariu lunar de 2000 dolari."
Wow, e deja prea mult !! Urmatorul !!!
3. Dan Radu Zatreanu - PD-L (later edit): despre dumnealui puteti gasi informatii pe site-ul propriu.
4. Zoltan Nagy Bege - UDMR
Asta sigur va avea succes in colegiul din Titan la cit ungureste se vorbeste in coltul asta de Bucuresti sector 3! Ei, parca era vorba ca vreau sa cunosc candidatii nu sa fac remarci malitioase! Repetam metoda: prima cautare pe site-ul UDMR. Pina se deschide pagina ma gindesc cu groaza ca presedintele partidului Marko Bela a introdus obligativitatea cunoasterii limbii maghiare si pentru citirea site-ului . Astia chiar au site-ul numai in maghiara!! :))))) Ba, v-as scrie ceva romaneste din stramosi in sectiunea "impresszum"..... Cind sa-i cer din nou lui nea Google sa-si faca datoria, aflu lucruri foarte interesante despre domnul candidat. I'auzi i'a:
"Dupa ce a fost atacat cu un cutit pe cand se era consilier la Agentia Domeniilor Statului (ADS), tanarul Zoltan Nagy Bege a primit un « premiu de consolare » de la Guvern, fiind angajat in functia de director general al Departamentului Piata de gaze naturale din cadrul ANRE. Desi afirma ca primeste doar circa 81.000 lei anual de la ANRE, Zoltan Nagy Bege este detinatorul unei averi de invidiat. In declaratia de interese depusa pe site-ul ANRE, Zoltan Nagy precizeaza ca este administrator la firma Centrade Global Consulting, in care a investit circa 1,5 miliarde de lei vechi. Zoltan Nagy Bege este si actionar in mai multe societati: SIF Transilvania, SIF Oltenia, BRD-GSG, Antibiotice Iasi, Banca Transilvania, SSIF Broker, valoarea totala a participatiilor sale ridicandu-se la circa 63.000 lei. Totodata, este si membru in Consiliul de Administratie al Companiei Nationale a Uraniului, de unde a castigat 12.737 lei anul trecut. Daca tot e sef la ANRE, Zoltan Nagy Bege este actionar si la Transelectrica si Transgaz, firme pe care, teoretic, ANRE le controleaza. Fostul consilier de la ADS are conturi bancare de circa 90.000 de lei si plasamente la Bursa de Valori in valoare de 63.500 lei. Sotia lui Zoltan Nagy Bege este angajata la ADS si la AIG LIFE si are, desigur, venituri confidentiale."(gardianul.ro )
Ori e cu musca pe caciula si cauta imunitate ori e lacom si nu-i mai ajunge. Parca l-a depasit pina si pe Musetescu la informatii adunate despre el. Si nu sint deloc magulitoare. Nu le mai ajunge, mai nene!!!

5. Mihai Buzatu - PNG-CD
Lista prezentata la BEM ne dezvaluie meseria acestia: inginer mecanic. E tot ce poti gasi despre acest domn intr-o vastitate a informatiei care este internetul.

Concluzia este ca in acest moment nu mi se ofera o optiune valabila de vot. Si pentru ca mi s-a oferit sansa sa votez omul, am sa ma abtin de la a vota partidul.

2 comentarii:

  1. Pe cel de la PD-L il cheama Dan Radu Zatreanu (nu Zacreanu)... iar asta se gaseste pe Google. Se pare ca a gresit thinkopolis-ul (ca si alte multe site-uri care au copiat aceeasi lista gresita).

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut si eu ulterior, cind era sa dau piept (la propriu) cu un banner urisa in Piata Salajan. Am rectificat ulterior. Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!