joi, 7 octombrie 2010

adrian paunescu si Revolutia

Iata ce scriam acum doi ani pe primul meu blog:

Telefonul lui Adrian Paunescu a sunat ocupat in noaptea de 21 decembrie 1989. Sau a sunat in gol?

20 Octombrie 2008
Condamnarea la puscarie a generalilor Stanculescu si Chitac au facut ca intrebarile referitoare la ce s-a intimplat cu adevarat in decembrie 1989 sa reapara la suprafata. Cum era si normal, o pleiada de analisti politici si fosti participanti in evenimentele de atunci au fost invitate pe la televiziuni.
Unii dintre ei, fosti cercetatori ai fenomenului, au inceput sa o ia pe aratura cu privire la cronologia faptelor, ingropindu-se intr-un binemeritat ridicol.
Altii, fosti adulatori ai regimului Ceausescu si salvati ulterior de deciziile pro-comuniste ale lui Ion Iliescu, au capatat din ce in ce mai mult tupeu falsificind faptele, incercind astfel sa-si creeze o nemeritata aura de revolutionar autentic.
Astfel, in timpul unei emisiuni televizate, aflam chiar din gura lui Adrian Paunescu ca in noaptea de 21 decembrie 1989 cind manifestatia din Piata Universitatii isi atingea apogeul, a fost cautat nu numai de Elena Ceausescu ci si de Gelu Voican Voiculescu.
Elena Ceausescu spera ca Paunescu sa potoleasca multimea cu vreo doua poezii tip "Cernaclul Flacara". Acum aflam ca si G.V.V. l-a cautat pe "bard" cerindu-i sa preia conducerea demonstratiei din piata
In opinia mea Paunescu ar putea face revolutie doar cu gura (carne de tun sa fie ai’ mai prosti). Cit priveste cita priza la multime ar fi avut in acea noapte, ne-o dovedesc imaginile filmate in 23 decembrie cind Paunescu este inghesuit, injurat si scuipat linga gardul Ambasadei SUA de pe Batistei.
Asteptam cu rabdare sa mai treaca citiva ani si sa mai aflam cine l-a mai sunat pe Adrian Paunescu in noaptea de 21 decembrie 1989. Sint sigur ca astia doi nu sint singurii… 

De fapt imaginile au fost filmate in cursul zilei de 25 decembrie 1989 pe Str. Batistei  din Bucuresti iar filmul a fost prezentat la sfirsitul anului trecut de Paul Agarici pe OTV.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!