marți, 3 noiembrie 2009

Chinezii sarbatoresc un adevarat An al porcului!

Dupa o perioada de relativa liniste, cauzata in principal de criza economica dar si de deschiderea unor noi mall-uri in Bucuresti, "Centrul Comercial" Europa cunoaste din nou forfota cu care era obisnuit la inceputurile sale. De data aceasta, motivul nu-l mai reprezinta articolele de imbracaminte (proaste dar ieftine), ci aparitia pe piata chineza a unui nou produs revolutionar: vaccinul contra gripei porcine ce te face sanatos in trei zile.
Stirea aparitiei in en-gros-ul Europa a primelor transporturi de doze de vaccin venite pe calea aerului in valizele intreprinzatorilor chinezi din Romania a bulversat in asa hal mass-media romaneasca si internationala incit marile agentii de presa din lume au anuntat sus si tare ca Europa a rezolvat problema furnizarii unui numar suficient de doze de vaccin pentru locuitorii continentului.Comitetul Nobel a retras imediat premiul pentru Medicina fostului premiat si l-a oferit intr-un cadru solemn in salonul oficial din Aeroportul Otopeni primului chinez sosit de la Beijing cu o cursa low-cost. Chinezul a scapat imediat din mina premiul, miinile fiindu-i extrem de obosite dupa ce carase in miini de la scara avionului valizele doldora de doze de vaccin pe pista aeroportului. Chinezul desemnat imediat de primar ca cetatean de onoare al Bucurestiului, a multumit scurt printr-o aplecare a capului apoi a solicitat un taxi care sa-l duca la capatul tramvaiului 21 la Complex.
In acest timp apar tot mai multe informatii, confirmate numai de furnizorii vaccinului , despre faptul ca  o doza chiar vindeca gripa porcina in numai trei zile! Datorita numarului mare de cereri, dupa o intilnire ad-hoc la o fidea si un orez fiert, chinezii au hotarit schimbarea etichetelor autoadezive lipite pe produs in sensul ca "durata de vindecare" se va modifica la sase zile ca urmare a diluarii produsului in proportii egale cu apa. Cu banii suplimentari astfel obtinuti se vor pun bazele finantarii construirii Cartierului Chinezesc promis inca de pe vremea primarului Halaicu. Acesta din urma nu a putut fi contactat pentru a confirma stirea, motivarea apropiatilor fiind ca se pregateste deja sa intre in cursa pentru un nou mandat la Primaria Capitalei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!