miercuri, 7 ianuarie 2009

Liniste! Vorbeste rusofilia

Referindu-se la sistarile de gaze ale Gazprom catre mare parte a tarilor europene, Iliescu Ion a declarat:
"Noi nu trebuie sa ignoram relatia bilaterala directa cu Rusia.(..) Gazul este un instrument de actiune politica, trebuie sa stim sa cultivam relatiile firesti normale, care sa respecte relatiile internationale".
Din cite s-a vazut pina acum, stoparea furnizarii gazului in Europa este o consecinta a relatiilor tensionate dintre Rusia si Ucraina din varii motive (neplata gazelor, faptul ca traseele conductelor trec prin Ucraina care este acuzata in aceste zile si de furt de gaz, etc.). In concluzie, situatia este una de conjunctura care nu a implicat in nici un fel relatiile Romania - Rusia.
Inainte de a gindi ce scoate pe gura, Ion Iliescu cade prada reflexelor neconditionate de proslavire a "marelui prieten de la Rasarit" si emite judecati ce ar face gelos pe orice rusofil autentic.
Va dati seama ca astfel de reflexe au aparut de cele mai multe ori in momente in care se decidea pozitia pe plan international a Romaniei in timpul regimului Iliescu.

PS: Bine v-am regasit in 2009!

3 comentarii:

  1. Stie Iliescu ce stie cand vb de.....rusi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că mai bine decât el nu îi ştie nimeni la ora actuală. Culmea, deşi urăsc să recunosc asta, ar trebui învăţat câte ceva de aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cind doi o spun inseamna ca nu m-am facut bine inteles. Ideea postului era ca, desi aceasta criza nu a survenit ca urmare a unei crize intre Rusia si Romania, referitor la aceasta situatie Iliescu nu a stiut sa spuna decit "atentie, nu suparati rusu' ". Speram sa scoata si el citeva idei mai elaborate, asta e veche.

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!