miercuri, 21 ianuarie 2009

Matematica ING

Buna ziua copii! Bun venit la lectia de matematica. Astazi vom invata regula ING de trei simpla. Da, da, ati auzit bine, ING vine pe piata bancara cu o regula noua: regula de trei simpla ING.
Exemplificam aceasta regula prin instantaneul din dreapta surprins in statia de metrou, in fapt un banner publicitar al cunoscutei banci.
Acum, atentie copii. Notati problema:
"Ionel a primit in dar de Craciun 15 monede si s-a gindit sa le depuna la banca. Drept pentru care a  rugat-o pe mama sa sa-i caute o banca sigura care sa-i ofere o dobinda mare. Mama sa care circula cu metroul a vazut afisul si i-a sugerat sa aleaga ING. 
Considerind ca dupa un an numarul monedelor creste cu 12 %, sa se calculeze cu cit creste numarul de monezi dupa aplicarea dobinzii.
Vad o mina ridicata acolo... E premiantul clasei. Ia spune numarul final de monede. Cum? Doua monede? Stai jos, nota 4. Si mai esti si premiantul clasei.... Un alt raspuns? Mda, te stiu corigent dar daca te dai si smecher, ia raspunde sa te vad. Cum? 6 monede?Raspuns corect! Ai fost singurul care a inteles metoda de 3 simpla ING. Nota 10 pentru smecherie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!