vineri, 12 iunie 2009

Fudulia ingroapa Romania

Imediat dupa ce OMS si-a incheiat conferinta de presa privind declararea pandemiei de gripa porcina, hop pe ecrane si dom' ministru Bazac sa se dea interesant cu masurile pe care le-a cerut si care vor fi puse in aplicare intr-o asa situatie "exceptionala".

Cuvintarea dumnealui mi-a adus aminte de luarile de pozitie pompieristice dinainte de '89 de prin sedintele de partid (nu uit ce se mai bateau cu pumnul in piept activistii prin '86 in timpul dezastrului de la Cernobil, fara insa a preciza masurile minime ce trebuiau luate de fiecare om in parte).

Revenind la domnul Bazac, citeva mostre din alocutiunea dumnealui:
"Astazi am putut prezenta, in fata Comitetului pentru Situatii de Urgenta, planul national de combatere a pandemiei, elaborat de Ministerul Sanatatii, cu masurile specifice in domeniul sanitar si cu masurile organizationale care tin inclusiv de asigurarea securitatii nationale in legatura cu domeniile asupra carora pandemia poate avea impact, in special asupra starii de sanatate.
Pe de alta parte, am prezentat situatia epidemiologica la nivel mondial, la nivelul Europei si in Romania, am prezentat situatia medicala a celor doua cazuri infectate cu virusul A H1N1 si, de asemenea, am prezentat, pe scurt, raportul OMS elaborat joi seara, la momentul deciziei de ridicare a gradului de alerta pandemica de la 5 la 6."
In incheiere, domnul Bazac ne linisteste ca pe niste copii presupus isterizati:
"Viata in Romania trebuie sa decurga normal, dar tinandu-se cont de masurile preventive pe care populatia trebuie sa le ia la indicatiile Ministerului Sanatatii si, de asemenea, am precizat ca in Romania, precum si in restul Europei, nu exista o transmitere a bolii la nivelul comunitatii. Gradul de severitate al pandemiei este considerat moderat"
Probabil domnul ministru Bazac se si imagineaza capitan pe o corabie numita Romania, purtata necontrolat pe valurile gripei porcine. Din inaltimea Ferrari-ului sau, acesta priveste imagini apocaliptice si lume panicata, insa el, marele cirmaci Ion Bazac, sta drept, neclintit, si apelind la calm insufla incredere intregii populatii a tarii.
Si acum sa citam o persoana suspecta de gripa si modul in care a fost acesta tratat de autoritati:
"Nu avem voie sa iesim din casa. Am fost amenintati cu inchisoarea de catre cei de la Sanepid in caz ca parasim locuintele. Am fost obligati sa ne luam concediu medical, fara sa fim confirmati ca avem virusul, fara sa stim daca avem efectiv ceva sau nu. (...) Pe 2 iunie am sunat la Directia de Sanatate Publica (DSP), Sanepid, si mi s-a zis sa stau ca voi fi sunat. Am aflat ulterior ca testele se duc la Cantacuzino. Am sunat si acolo si - surpriza - nu aveau nici o proba de-a noastra. (...) Ulterior am mai vorbit la DSP, iar oamenii de acolo mi-au zis sa sun la Matei Bals. Am sunat la Matei Bals, de unde mi-au zis sa sun la DSP si sa revin. Cand am revenit, mi-au inchis telefonul (...) Bataia de joc continua si la telefon cu diverse voci antrenate sa vorbeasca fara sa spuna nimic. Dupa ce am facut scandal la Bals am primit primul telefon, pe fix, desi n-am dat decat numere de mobil - singurul interes fiind sa vada daca suntem acasa sau nu. Acum stau in carantina si ma intreb pana la urma care dintre cei care au vorbit acolo stia ce face. Oricum voi fi sunat sau nu voi fi sunat in una sau toate din urmatoarele 7 zile pentru a mi se spune ca am sau nu am gripa porcina. Totul este limpede. Cred ca cel mai valoros sfat l-am primit de la portarul de la Colentina cand ieseam: “Ia dom’le o bere, ca trece imediat”. " Toata poveste aici
Mda, ma duc sa-mi pun o bere la rece.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!