joi, 11 decembrie 2008

Jesse Jackson - Senior & Junior

Fac o pauza a postarilor legate de rememorarea evenimentelor de acum 19 ani, silit (vorba vine) de aflarea stirii potrivit careia odrasla reverendului Jesse jackson ar fi vrut sa cumpere locul lasat liber in Senat de Barack Obama, presedintele ales al SUA.
Vinzatorul nu era nimeni altul decit Rod Blagojevich guvernatorul statului Illinois. Juniorul Jackson nu era singurul pe lista cumparatorilor, el fiind potrivit anchetatorilor "candidatul cu numarul 5".
Desi intentia lui Jesse Jackson fusese facuta publica, faptul ca acesta s-ar fi intilnit cu guvernatorul statului Illinois cu doua zile inainte ca acesta din urma sa fie ridicat de procurori pune intr-o lumina proasta insasi viitoarea administratie prezidentiala.
In actul de acuzare, ca sa mai scotocim putin dupa picanterii, se precizeaza ca Blagojevich ar fi declarat ca este posibil sa incheie un tirg cu Jesse Jackson jr. pentru ca acesta ofera "ceva tangibil si in avans".
Jesse Jackson jr. in virta de 43 de ani a fost copresedinte al campaniei lui Barack Obama. Michelle, sotia presedintelui ales al SUA are legaturi foarte strinse cu familia Jackson.
Si daca tot am vorbit de fiu, sa ne aducem aminte de declaratiile tatalui sau facute in perioada campaniei prezidentiale.  Reverendul Jesse Jackson declarase atunci ca odata cu alegerea lui Obama, directiile de politica externa ale SUA se vor schimba astfel incit sa duca la "vindecarea ranilor pe care America le-a cauzat altor popoare" si "repararea relatiilor cu lumea islamului". In privinta relatiilor cu lumea islamica, Jackson era convins ca Obama va reusi "multumita trecutului sau si a apropierii ecumenice". In alta ordine de idei, Jackson s-a lansat atunci si intr-o tirada anti-sionista declarind ca sionistii care controleaza de citeva decenii politica americana isi vor pierde din influenta odata cu venirea lui Obama la Casa Alba. Obama va da mai multa atentie relatiilor cu palestinienii, fiind convins de faptul ca in problema Orientului Mijlociu aproprierea lui Bush fata de evrei s-a facut doar din frica de a nu supara Israelul.
Eu am impresia ca singurul care controleaza politica americana este BANUL. Din fericire, banii nu au miros.... Altfel PROTANUL si-ar deschide o filiala si la Washington.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!