1. Adrian Kemeves s-a nascut la Bicaz si a urmat cursurile liceului Petru Rares din
2. Din cite stiu colegii sai de promotie, in 1968, a fost in garda personala a lui Nicolae Ceausescu, aparindu-l de eventuale lovituri din partea rusilor.
3. Din motive necunoscute, si-a schimbat numele in Andrei Kemenici, ceea ce probabil a ingreunat reperarea relatiei sale cu Ceausescu, care a ajuns, la 22 decembrie, "intimplator", tocmai in grija lui Kemenici, trimis de V Stanculescu.
4. In interviul dat lui Dinu Sararu, Stanculescu recunoaste ca, ajuns la Tirgoviste pe 25, pentru proces, a constatat surpriza lui Kemenici, care pina atunci... crezuse ca-l apara pe comandantul suprem. Ori nimeni altul nu i-l incredintase pe Ceausescu lui Kemenici si nu discutase cu acesta, decit Stanculescu.
5. Daca aceste informatii, pe care le am direct din surse demne de incredere (colegii sai de clasa) se confirma (si nu e greu de verificat unde era Kemenici sau Kemeves in 1968), inseamna ca intre 22 si 25 decembrie Kemenci a stat cu Ceausescu ca gaj, pentru orice eventualitate. A avut loc un tirg intre noii veniti si vechea putere, in urma caruia s-au dat garantiile ca securistocomunistii vor fi protejati, luptele au incetat si Ceausescu eliminat.
6. In toata perioada 22 decembrie - 26 decembrie la Tirgoviste s-au petrecut lucruri foarte ciudate (pe care ofiterii si subofiterii implicati le-au semnalat in emisiuni de televiziune). Pretentia ca unitatea militara a fost atacata a fost infirmata, asa ca luptele care au avut loc sint foarte suspecte.
7. Pe 26 decembrie Kemenici, comandant al unitatii din Tirgoviste a trimis acasa doua echipe de soldati, ca sa-i protejeze familia. Cea dea doua echipa, gasind-o pe prima in curtea casei comandantului, a primit de la acesta indicatii sa lupte cu ea. Astfel a murit cite un soldat din fiecare echipa.
(Ioan Rosca, postare pe forumul www.piatauniversitatii.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra conteaza!