miercuri, 20 octombrie 2010

Cind Realitatea si Antenele isi dadeau la gioale...

...si cind fotbalul era mai important decit mogulismul si influenta in politica.

Toti o apa si un pamint…

18 Iulie 2008
Citeam reactia lui Catalin Tolontan referitor la "razboiul" care se duce de citeva luni (cu represalii in aceasta saptamina) intre cele doua atotputernice trusturi media: Realitatea si Intact.
Recapitulare: Cele doua au participat la o licitatie privind drepturile de transmitere ale meciurilor Ligii I la fotbal. Organizatorul acestei licitatii a fost presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. A cistigat Intact, stirnind pare-se nemultumirea lui "Mitica de la Liga".
De aici incep loviturile la gioale intre cele doua trusturi.
Ultima miscare a patronului Realitatii a fost cumpararea dreptului de a denumi Liga I drept Realitatea-Catavencu si posibilitatea (a se citi obligativitatea) ca Antena sa difuzeze reclame si sa pomeneasca numele Realitatii in perioada transmiterii meciurilor de fotbal. Miscarea se presupune a fi fost sugerata de insusi Dragomir. Repet, se PRESUPUNE.
In continuarea razboiului, compania de cablu RCS (co-proprietarul drepturilor de difuzare a meciurilor) face urmatoarea miscare, brusc si in VAZUL TUTUROR: scoate din grila de programe doua posturi ale Realitatii: Money Channel (post de informatii economice si bursiere) si Telesport (canal de sport).
Dupa aproximtiv trei zile, Catalin Tolontan noteaza pe blogul sau ca "RCS intinde prima mina: MC reintra in cablu". Cum ar veni RCS iti da in cap si tot el e considerat impaciuitorul.
Atitudinea partinica al unui excelent ziarist ma face sa inteleg inca odata felul in care sint prezentate evenimentele fotbalistice in ziarele de sport, motivate fiind de interese imediate sau cu bataie lunga.
 
Dupa un timp, Digi avea sa cistige drepturile de transmitere ale Ligii I, iar tunurile celor doua trusturi au fost indreptate spre un inamic comun: Traian Basescu. Politician, fara legatura cu fotbalul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!