luni, 9 noiembrie 2009

Ti-e foame? Iesi la o razmerita "de incalzire"..

Acum citeva zile am avut o mica discutie mai aprinsa, zice el, cu un coleg in ale postarilor. Colegul ce se considera "independent", dar pe care il banui de simpatii pro-Antonesciene (Crin, nu Mihai !!), viseaza la o Romanie a anului 2010 unde Basescu, ales presedinte pentru inca 5 ani, va trebui sa faca fata unei razmerite generalizate al unei mari parti a populatiei. Populatia ar urma sa fie saracita de efectele crizei economice al carei efecte urmau sa apara in acel an. Concluzioneaza el : "o sa fie ca pe vremea lui Ceausescu, cind nu e papica, iese lumea in strada".
Amice, rationamentul pare bun pina la un punct. Pe vremea lui Ceausescu cind nu era papica, romanul se mai invirtea de o "afacere" (a se citi "bisnita") mica mai ales daca era un cunoscut al militienilor de cartier sau ciripitor la Secu. Romanul a  ramas la fel de descurcaret si dupa Revolutie, numai ca acum nu-l mai ingradeste nimeni in a face o mica bisnita (daca mergi in Obor ai sa vezi "afaceri" injghebate pe sezut de scaun sau masuta plianta).
Asa ca visul liberalilor de a avea o razmerita populara cauzata de foame in 2010 intr-un nou mandat Basescu (voi o spuneti, nu eu!) este doar un vis indepartat.
In rest, sa fim sanatosi si sa mergem cit mai multi la vot ca de descurcat ne vom descurca in orice situatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!