marți, 23 iunie 2009

Rationament si inflacarare

CATALIN TOLONTAN: "Acum cîteva minute, CNA a votat cu unanimitate de voturi sancţionarea televiziunilor care au difuzat clipul de 2 Mai al MTS, considerîndu-l publicitate electorală interzisă conform Articolul 155 din Codul CNA, punctul 2: “Publicitatea politică este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”. Prin această decizie, asistăm la momentul în care prima autoritate publică, în acest caz CNA, care apără drepturile publicului în audiovizual, vine şi confirmă o faţetă a dezvăluirilor Gazetei. Practic, Monica Iacob-Ridzi şi-a făcut publicitate politică personală cu bani publici, prin producerea şi difuzarea acestui spot. Plătit de MTS, şi rulînd pe mai multe televiziuni, acesta era teoretic spot de promovare a acţiunii de 2 Mai, dar este considerat de CNA clip publicitar care o promovează pe ministrul Ridzi."

PETRISOR OBAE: "Concluzie previzibilă astăzi, la Consiliul Naţional al Audiovizualului pe tema MTS: Este ilegală orice ingerinţă în politica editorială a posturilor, cumpărarea de ştiri este interzisă, dar nu se poate dovedi că ştirile despre Ministerul Tineretului au fost plătite.

Totuşi, un prim pas în penalizarea ştirilor difuzate interesat a fost făcut. Prestaţia posturilor Realitatea TV, Antena 3 şi Pro TV, susceptibile de a fi difuzat ştiri contracost, a fost sancţionată, dar din alt motiv. Cele trei canale, care au difuzat ştiri cu Monica Iacob Ridzi şi cu Elena Băsescu au primit somaţie publică. Justificarea CNA: este interzisă publicitatea electorală în afara campaniei."


De pe margine, am si eu o intrebare: daca au fost bani publici, de ce cele doua televiziuni care tot dau in Ridzi de citeva zile incoace (ma refer la Antena 3 si Realitatea TV) au acceptat banii? Aaa, stai ca deocamdata sint acoperite, nu se poate dovedi plata serviciilor :)))

3 comentarii:

  1. Good point! :))

    La ei CNA-ul e mogulii. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil oamenii in cauza sunt invidiosi ca n-au fost si ei filmati mancand o inghetata in clipul Monicai :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @constantin corect trebuia scris good poINt ! :D
    @clar, s-a mers pe principiul "nu e prost cine ia, ci prost cine da"

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!