luni, 14 iunie 2010

Elton John and His Band

Pentru ca in tara asta putini sint cei care fac o muzica cu adevarat de calitate, o trupa de "moşi" (chitarist, percutionist, basist, etc.), condusi de o "figura" de om batind cind delicat cind nebuneste cu degetele in clapele unui pian, s-au gindit in ziua de simbata 12 iunie 2010 sa vina la Bucuresti si sa ne incinte cu talentul si muzica lor. De fapt "muzica" e al unuia singur de-i zice Sir Elton John. Dar "muzica" nu inseamna doar melodie si versuri (plecaciuni Bernie Taupin!) ci si modul in care este ea pusa in valoare. Lucru pe care trupa de "oldies" o reuseste cu prisosinta in acea seara fierbinte de iunie.
Dupa aceasta introducere cam poetica, sa trecem si la lucruri mai concrete, ca de poezie in tara asta nu ducem lipsa.
Mai intii sa spunem ceva despre organizare, care a fost cam asa si asa, in sensul ca am stat jumatate de ora la porti pe motiv ca “nu sint bratari”, foarte importante in opinia lor, inutile in practica de pe teren. Lumea se cam adunase la ora 18 ca, deh, incepe recitalul VH2, ceea ce s-a intimplat dupa vreo trei sferturi de ora. Buluc nu prea a fost, soarele inca iti mai batea in crestet iar pavajul nici gind sa se raceasca. Ci despre locuri, pentru sectorul III (vreo 2 milioane lei vechi biletu’) puteai sa-l vezi pe Elton John printre bratele schelelor (multa muie organizatorilor!), la mine se vedea “bine” ca eram primul de la centru spre exterior, dar cei din capatul celalat al rindului nu vedeau mai nimic. Noroc cu ecranele uriase si apoi noroc ca nu se vindusera toate biletele in sectorul II, unde ne-am mutat chiar de la primele acorduri de pian ale maestrului.
Pe la inceput, lumea a fost cam descumpanita (cel putin asa am simtit eu) cind, dupa un inceput electrizant Saturday Night...., Elton John a continuat cu un Madman Across the Water excelent interpretat pe partea instrumentala de toti cei de pe scena. Madman..... iti aducea aminte fara sa vrei si de David Bowie cu al sau Starman.
La bis-ul cerut insistent de spectatori, Elton John a punctat cu inca trei piese (doua solo iar ultima acompaniat de orchestra),  din care refrenul la Crocodile Rock avind, cu permisiunea maestrului, si un aport din partea publicului.
In general, Elton John a receptat foarte bine caldura publicului, multumindu-i la sfirsitul fiecarei piese, spunind la un moment dat si citeva vorbe frumoase la adresa lui.
Tragind linie, un concert agreabil in care muzicienii si-au respectat statutul iar Elton John a aratat ca (inca) vremurile nu si-au lasat amprenta asupra sa.
Despre ai nostri (VH2) pot spune ca au lasat o impresie buna (chiar daca piata nu era nici pe un sfert ocupata), dind impresia ca ar cinta bine oriunde ar fi pusi sa-si monteze instrumentele. Pacat ca nu insista mai mult pe piata muzicala, cred ca si-ar gasi un loc mult mai bun si mult “mai in fata”. Am remarcat in recitatul lor o varianta interesanta a Baladei controlorului cintat odinioara de Holograf.
Dintre vedete, l-am putut remarca pe fostul ministru al Apararii Atanasiu (prezent la sector VIP), pe Enache si Marciuc (veniti separat, plecat impreuna) si pe Monica Tatoiu (probabil intr-o pauza de aparitie la iRealitatea).
Si un ultim amanunt: ultima jumatate de ora s-a dat liber in fata scenei, lucru probabil frustrant pentru cei din sectorul VIP (ca un amanunt, al doilea sector sold-out, semn ca in Romania nu prea bate vintul crizei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra conteaza!