sâmbătă, 21 martie 2009

Week-end cu PNL

Pentru ca ori de cite ori, incercind sa vad stirile pe Realitatea TV, am nimerit la dezbateri, mese rotunde si alte discutii despre Congresul PNL, nu pot sa remarc urmatoarele:
- interesul excesiv al canalelor media (in special Realitatea TV si Antena 3) pentru acest eveniment, mai ales ca un ultim sondaj de opinie, cu referire directa la optiunile electoratului roman pentru Parlamentul European, da PNL-ului locul al 4-lea, dupa PDL, PSD si Elena Basescu (!!).
- popularizarea excesiva a acestui Congres (si indirect al noului presedinte al PNL - Crin Antonescu) ma duce invariabil la ideea ca lupta din iarna pentru Presedintia Romaniei va fi acerba la nivel mediatic.
- Congresul nu a adus de fapt o reforma (de substanta sau macar de idei) in PNL, fiind doar un prilej de rafuieli intre Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu (fostul si noul presedinte). Dovada stau huiduielile cu care au fost primite atacurile acolitilor lui Tariceanu la adresa lui Antonescu si invers.
- nu putea exista o tendinta care sa induca o miscare de reforma cit timp si vechiul si noul presedinte al PNL nu au gasit de cuviinta in discursuri decit sa se rafuiasca cu Traian Basescu, dictator, nereformist si nesuferit.
- s-a creat ideea ca fara banii lui Dinu Patriciu (care nu este membru PNL!) acest partid ar capota in cel mai scurt timp. In discursuri s-au ridicat osanale atit lui cit si lui Viorel Catarama. Bine a mai ajuns PNL-ul, un partid care sa reziste datorita banilor si nu datorita popularitatii doctrinei sale. 
- n-am putut sa nu observ cine a fost membrul de onoare al PNL din prezidiu (in fapt considerat ad-hoc la astfel de evenimente ca "etalon moral al partidului"). Chiar epigramistul Quintus, turnator dovedit la Securitate. Imaginea vorbeste de la sine.

In incheiere, doua observatii privind ecourile acestui Congres:
- Ion Iliescu declara urmatoarele: "Am cele mai bune pareri despre Crin Antonescu, este un om inteligent, un nobil intelectual. Cred ca da o nota atractiva partidului. Probabil Crin Antonescu si Ludovic Orban vor face un cuplu reusit. Ii felicit si le urez succes." Iar Victor Ponta declara si el ca "de acum incolo vom discuta pe fata cu PNL, nu ca inainte". Intr-un fel ne-am lamurit cine au fost artizanii scoaterii PD-ului din Guvern si cine a condus de fapt tara in ultimii doi ani.
- Relu Fenechiu, imbatat probabil de succesele din afaceri pe care le va avea avind spatele acoperit de Crin Antonescu, l-a declarat pe acesta din urma un adevarat "Barack Obama al PNL". Ca sa fac o gluma rasista, nici daca se minjeste Crin pe fata cu crema de ghete neagra, nu-l poate egala pe presedintele SUA.

Cam acesta a fost "week-end-ul PNL", nereusit si inutil din toate punctele de vedere. De luni, la munca, ba penelistilor! 

6 comentarii:

  1. Deja au inceput sa ma enerveze baietii astia de la PNL.

    RăspundețiȘtergere
  2. @yoda Pe mine unul ma distreaza...Saracii Bratieni...
    @valy - asemenea si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. pe mine ma fac sa -mi fie scarba

    RăspundețiȘtergere
  4. Patriciu şi-a pus omul la conducerea partidului. Ceea ce m-a făcut să renunţ la Crin înainte chiar de a mă gândi să-i acord vreo atenţie pentru prezidenţiale. Asta este, aşa se face politica în anul 2009.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cind un om politic, gen Basescu si Iliescu, isi pastoreste partidul si oamenii sai din umbra, situatia mi se pare acceptabila. Dar cind partidul este pastorit de un om de afaceri, asta, vorba lui Petre Roman, "suna ca dracu'!"

    RăspundețiȘtergere

Parerea dumneavoastra conteaza!